En helt vanlig dag på landet.

4 december 2018
Vaknar av att det börjar ljusna. Vad konstigt, då måste klockan vara mer än vad den brukar vara när hundarna väcker mig. Och jag ligger fortfarande inklämd som en sardin i mitt täcke med hundar fortfarande snarkande längs sidorna. Jag sträcker mig efter mobilen. 07.05. En och en halv timmes sovmorgon! Men det innebär givetvis också en och en halv timmes kortare tid att utföra morgonsysslorna innan själv jobbdagen börjar.
Nu, när jag börjat röra mig, så vaknar givetvis hundarna. Valpen tycker att ett mysigt sätt att börja dagen på, är att kravla sig upp till mitt ansikte och helt enkelt bita mig lite i näsan. Jo, jag håller med…vi är konstigt skapande med en typisk ”bitgrej” mitt i fejset.

Ut med alla hundarna i trädgården och sätta på kaffe. På med Radio Kristianstad för att höra om det hänt något. Fast jag glömmer att lyssna. Varenda morgon.
Hundarna kommer in igen, en och en efterhand som de är klara med morgonbestyren. Jag måste snart gå en ”bajsplockarrunda” i trädgården, tänker jag och konstaterar att det inte är gjort på en vecka.

”Det regnar iallafall inte idag”, säger jag högt till Ludde, som inte alls verkar vara i form. Han har fått något ”klet” på ena kinden, som bara fylls på fast jag tvättar bort det. Och jag hittar inget sår. Han verkar ha lite feber också. Suck! Den senaste månaderna har vi åkt skytteltrafik till veterinären. Först var det valpen, som käkade en metallbit och en sten. Givetvis blev hon dålig sent på kvällen en söndag. Det var bara att köra in till Malmö, en timme bort, mitt i natten. Röntgen och räkning. Sedan var det gamle Birks tur. Senil och snäll och plötsligt bara låg han i soffan och ville inte gå ut och ville inte äta. ”Nu är det dags”, tänkte jag. Hans son Winston låg tätt, tätt intill honom i soffan och värmde honom och jag ringde veterinär Per och bokade en tid, som låg två dagar fram i tiden. ”Skulle han bli okey igen, så kan vi kanske använda tiden att ge Ludde hans kemiska kastrering. det är ändå dags för det”, sa jag till Per, som tyckte idén var god.

Dagen efter var Birk pigg som en skuttande mört och dessutom tycktes han plötsligt höra vad jag sa till honom. Efter nästan två års nästintill total dövhet. Iallafall hörde han nu uttryck  som ”Gå ut”, ”Är ni hungriga?” eller ”Vill ni ha tuggeben?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.