Sol, lugn och harmoni

IMG_2142Lördag och ledig. För många har sommarlovet börjat. I hagen går fyra hästdamer och latar sig – för två av dem är det sista sommaren, men det bekymret tar vi när det kommer…inte nu. Sommar och jag njuter. Helt och fullt. Det är något som är annorlunda denna sommar. Något som gör att jag känner mig tämligen harmonisk, fokuserad och motiverad. Kan inte sätta fingret på vad det är, men jag njuter likafullt av det.
Jo – jag blir fortfarande skitförbannad på saker och jo, jag ägnar mycket tid åt tankearbete som leder fram till olika slutsatser och ställningstagande…Men…Den där harmonin…var har den kommit ifrån? Kan det vara sommaren? Att slippa frysa och slita mer än önskvärt, som man gör här på gården på vintern? Delvis, kanske. Kan det vara att jag tränat ett tag nu och att kroppen tackar mig med mindre smärta och migrän? Det kan absolut vara en orsak. Är det de fasta rutinerna, vardagslunken här på gården, med mig och mina djur? Det är absolut något jag gillar jättemycket!
Jag tror det är alltihop…men mest av allt tror jag att det beror på åldern. Jag tror att jag äntligen kommit ifatt min egen ålder. Att jag kan, utför, gör ungefär så mycket som är fullständigt normalt att kunna, utföra och göra så här när sista halvan av livet fått ta form några år. Mina grundläggande värderingar har landat i en trygghet där jag faktiskt uppskattar mig själv för mina åsikter, värderingar. Örnen har landat , liksom.
Det har inget med rigiditet eller brist på nyfikenhet att göra. Den finns där – nyfikenheten. Även om den tar sig något andra uttryck än tidigare. Nu finns det en begränsning på vad stillande av nyfikenheten får kosta…typ…ibland…
Jag har landat – ännu mer än förut – i hur underbart det är att ha ett eget hem, en gård, där jag kan göra i princip vad jag vill. Vill jag bygga ett torn, så kan jag göra det (ja, det vill jag!), vill jag skaffa ännu fler djur, så är det mitt och bara mitt beslut (nä, det vill jag inte). Vill jag göra ett sak-letar-träd av krikonet, så gör jag det (gjort!).
Jag gör precis som jag vill här.
Den vetskapen gör mig lycklig. Just nu. Just här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.