Status: Vardag

Känns som om det var länge sedan jag bloggade. Har liksom inte haft nåt att säga. När vardagen bara går, med sysslor och göromål och världen liksom bara HÄNDER utanför min lilla värld på gården…så finns det liksom inte så mycket att tillägga.

På gården är vårbruket i full gång. Fröer ska i jorden, såbäddar ska gödslas, potatisland grävas. Jag föredrar att ta bort gamla löv och kvistar och döda grenar på våren istället för på hösten. De många löven ger vinterskydd och lite näring för växterna under vintern och eftersom jag haft wwoofare här sedan februari, så är trädgården i bättre vårskick än nånsin förut.

Att ha wwoofare här är en fröjd. Det innebär visserligen att jag MÅSTE laga ordentlig mat till mina gäster tre gånger om dagen, men det är ganska kul. Mina wwofare får nybakade källarfranska varje morgon. Det är uppskattat.

I påsk var här konstutställningar och café i Röda Huset och nu har jag Café Himmavid öppet varje söndag 11-17. Jag har inte marknadsfört det speciellt mycket och det känns rätt…det ska liksom smygas igång. Så jag bakar varje söndagsmorgon. Det är kul – fast min spis/ugn håller på att lägga av och jag har inte råd att köpa ny. Men än så länge går det an.

Inspelningen börjar ta form. Vi har 6 låtar av 11 helt färdiga och det känns bra, bra bra! Det här är det bästa jag gjort i musikväg – enligt mig själv – och bättre än så kan jag inte. För första gången känns det som om det viktigaste är att jag själv blir nöjd. Visserligen kul om andra gillar. Men jag är nöjd….det är en egendomlig känsla.

Har börjat fundera nya projekt så smått, pratat med kollegor och bollat idéer. Har till och med levererat en text till Nya Upplagan.

Är igång med ridningen. Tränar inte. Kämpar med ekonomin  i uppförbacka, men har gjort min första, egna ordentliga projektbeskrivning av mitt Artist´s Residence….

Det är vår. Varje dag går. Allt vaknar. Jag också. Tillförsikt och arbete och vardag.
Tar inte in sorg och svårigheter. Varken mina egna eller världens.
Ro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.