Vårförvirring!

Min förvirring är omfattande!

Å ena sidan massor av bra, spännande, fantastiska upplevelser på ingång. Skivinspelning nästa vecka. Bästaste musikerna och bästaste producenten….med dem är jag trygg. Ms M kollar mina texter, så de är språkligt ok, några får lyssna på demos och komma med kritik eller beröm. Äntligen en wwoofer på väg hit som kan hjälpa mig med allt som behöver fixas inför våren. VÅREN är på väg…äntligen!

Och jag tycker om att våren kommer sådär lockande. Inte över en natt, utan smygande, flirtande, lovande. Visserligen är jag så luttrad att jag vet att våren är ungefär lika pålitlig som en vacker älskare…men jag gillar den ändå i all sin busighet, ombytlighet. Just när man tror att man har en relation med våren, så kastar den med hårsvallet, knycker på nacken, ler och springer mot ett annat håll. Visst blir man vansinnig…men den där lilla smaken av vår man lyckades få…den gör en beroende, den gör en både ystert lycklig och fullständigt förvirrad. Man blir kär!

Å andra sidan. Osäkerhet…är mina låtar bra? Kan jag sjunga överhuvudtaget? Ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv. Ska jag bo kvar på gården? KAN jag bo kvar på gården? Kommer jag att bli TVUNGEN att lämna gården. Min älskade, omoderna, fallfärdiga gård…Och var ska jag annars bo? Fortfarande en totalskakig och förlamande brist på pengar, som en följd av förra året. Skrivkramp. Vill, vill, vill skriva…men kan, kan, kan inte….Humöret och tilltron åker berg- och dalbana….snabbt, snabbt nu….upp och ner, hit och dit…i huvudet ekar en Richard Thomson-fras i min egen översättning; ”Ingen kan älska någon så sorglig som jag”.

Borde städa, forstätta rensa ut och sälja grejor. Borde absolut städa. Borde söka fonder och stipendier. Borde definitivt städa. Fastnar. Mitt i en rörelse. Fastnar. Inte speciellt kreativ, men jag gör i alla fall listor på vad som borde göras. Borde verkligen städa.

Har i alla fall förkultiverat lite matfröer. Tomater. Rosmarin. Jag har planterat dem i tomma äggkartonger som jag satt ner i en trälåda som står på köksbordet i fönstret. Förmodligen kommer de inte att gro på länge. Det är fortfarande jättekallt i mitt hus. Går runt med halsduk ,tjocktröja och mössa inomhus. I alla fall varmt i sovrummet. Men….skulle behöva städa här….det får vänta med det tills efter inspelningen.

Tänk om jag kunde bara få vara här i mitt skrutthus och skriva och sjunga emellanåt och tänka vackra tankar och inte behöva vara bekymrad över allt möjligt. Jag skulle inte ligga någon till last. Ingen skulle behöva irritera sig på mig eller tycka att jag tar för stor plats. Och hit skulle ju bara vänner komma. Odla min mat och umgås med mina djur. Inte går utanför grindarna mer än vid sällsynta och alldeles speciella tillfällen. Å, vackra tanke! Varför verkar denna enkla önskan så fjärran?

Åh, VÅREN…vad gör du med mig???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.