Om jag bakar många pepparkakshjärtan….

Nu är vi definitivt insnöade på Österlen…igen…
Dotterns skolavslutning inställd och det finns inte mycket mer att göra än att hålla sams med sig själv och katterna…

En liten, liten bit av mitt hjärta har skav…jag känner det tydligt…som skoskav…och med hjärtat är det som så mycket annat, man får välja väg att laga det…Medelst härdning och självläkning eller med dutt och tröst.
Jag pendlar mellan de båda metoderna, vilket gör läkningsprocessen alldeles förvirrad och utdragen. Jag önskar att jag kunde göra det helgjutet, i diamant – så det både blev vackert, hållbart och rent.

Well…a little late for that now, babe…

Jag gjorde mycket pepparkaksdeg i år. Alldeles för mycket. 6 kg. Tänkte kanske, att om jag bakar jättemånga jättestora pepparkakshjärtan och delar ut, om jag blir alldeles snäll, om jag inte påskyndar och blir otålig, så kanske…

”…come and trim my christmas tree…with some decorations bought at Tiffany…Santa Baby, hurry down the chimney tonight…”

Ännu ett ögonblick har lagts i den låsta kistan av skatter. Jag letade fram nyckeln och la omsorgsfullt ner det igår. Där får det ligga. Det är kallt i huset. Lika kallt som i mitt kylskåp på morgnarna. Men när jag öppnar kistan, sprids en förunderligt vacker värme ut i huset och jag kan klara ännu en vinter fylld av väntan även om jag blir otålig. Jag borde öppna kistan oftare.

Det faller vita flingor utanför mitt fönster. Det är mycket vackert. Men mycket opraktiskt. Det gör mig arg, arg att jag inte kan vila i det vackra, vita utan att bli rastlös. Jag har inget tålamod. Jag vill ha. Allt. Nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.