Mitt hem…ett plockepinn!

Går och plockar med mina många grejor. Borde såklart rensa ut och städa, men jag är inte där än. På lördag kommer en antik- och prylhandlare hit och ska förhoppningsvis befria mig mig från lite av det jag har för mycket av. Förmodligen kommer jag inte att sakna det, även om det känns lite sorgligt. Mina vänner säger att det är nyttigt för mig. De har säkert rätt. De brukar ha rätt. Jag borde lyssna mer på mina vänner.

Jag är så osannolikt lyckligt lottad när det gäller vänner. De omsluter mig med en trygghet och en värme som gör min tacksamhet stor.

Igår kväll förberedde jag mig på en lång, hård, kall och fattig vinter, genom att ta vara på en del av de gröder från trädgården som tålmodigt väntat på mig i och ovanpå den kalla jorden. Pumporna blev till pajer och soppa. Rotsaker och lök blev till buljong och grund till vegetarisk färs. Äpplen och päron lades omsorgsfullt i papplådor med tidningspapper mellan varje lager. Och mer örtsalt av örtkvastarna som hängt på tork i kökstaket.

Det finns massor kvar att göra ute; landen borde grävas om även om det är i sista modemangen, löven läggas i rabatterna, trädgårdsredslapen putsas och oljas och fixas, plommonträden skäras, komposten blandas med gödselstacken….Jag väntar på inspiration.

Jag skulle verkligen behöva en rejäl rock’n roll konsert – men måste troligtvis vänta tills Ginger och hans Wildhearts kommer till Köpenhamn i december. Det ska bli så roligt att träffa dem igen! Då blir det fest! Men tills dess…

Och hästarna borde få sig en riktig genomgång innan vinterpälsen gör det i det närmaste omöjligt. Putsas och ryktas och borstas tills de blänker ikapp med sadlarna…som också behöver göras vid…

Nu går jag bara och plockar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.